Colníci z Bardejova priznali vinu, chcú dohodu o vine a treste

04.09.2007 Bardejov

Banská Bystrica/Bardejov 4. septembra (TASR) - Senát banskobystrického pracoviska Špeciálneho súdu Pezinok dnes vrátil špeciálnemu prokurátorovi prípad dvoch colníkov z Bardejova, obvinených zo spáchania pokračujúceho ...
Štyridsaťdvaročný Stanislav S. a 38-ročný Alexander B. sa ho mali dopustiť v spolupáchateľstve. Hrozí im za to väzenie od piatich do dvanástich rokov.
Senát vrátil prípad prokurátorovi po tom, ako obvinení prejavili na dnešnom verejnom rokovaní ochotu uzavrieť s ním dohodu o vine a treste. \"Pôvodné stanovisko dozorujúceho prokurátora bolo neuzavrieť s obvinenými dohodu o vine a treste, nakoľko neboli pre jej prijatie splnené zákonné podmienky. Tie sú splnené vtedy, ak obvinení uznajú vinu podľa obžaloby. Lenže obvinení v prípravnom konaní aj pred ukončením vyšetrovania svoju vinu nepriznali. Až na dnešnom verejnom zasadnutí prejavili ochotu uzavrieť dohodu o vine a treste. To znamená, že prejavili ochotu súhlasiť so všetkými podmienkami, ktoré takáto dohoda predpisuje. Okrem iného, že priznajú aj svoju vinu, \" uviedol pre TASR špeciálny prokurátor.
Colníci Stanislav S. a Alexander B. z Colného úradu v Bardejove podľa obžaloby vykonávali v tomto meste a v jeho okolí daňový dozor vo viacerých pohostinstvách. V minimálne štyroch prípadoch zistené nedostatky nezdokumentovali ako mali a za to si od majiteľov spomínaných zariadení, ktorým hrozila pokuta minimálne 10 000 korún, vyžiadali úplatok. Od dvoch zobrali po štyritisíc korún a od ďalších päťtisíc a tisíc korún.
 

Vyberte región

mark